Hangfelvételből írott szöveg: segít az AI!

A múlt heti évnyitó posztunkban tettünk egy ígéretet. Idén azokat a témákat helyezzük majd középpontba, amik számotokra, legyetek akár ügyfeleink vagy követőink, a leginkább érdekesek, mérvadóak lehetnek.

Az egyik ilyen terület, amivel kiemelten foglalkozunk – az elmúlt év trendjeit látva mi is lehetne más – az AI. A mesterséges intelligencia ma már megszámlálhatatlan területen segítheti a mindennapi munkánkat, hasznos apróságoktól kezdve egész rendszerek és üzleti tervek felhúzásáig.

Megoldhatja például, hogy egy hangfelvételből másodpercek alatt írott szöveg legyen. A digitális korban egyre fontosabbá válik a hatékonyság és a könnyű kommunikáció. Számos olyan helyzet adódhat, amikor hangfelvételeket kell szöveggé alakítanunk – legyen az egy konferencia, interjú, vagy akár saját gondolataink rögzítése.

Az úgynevezett transciptor alkalmazások segítségével ez a folyamat egyszerűbbé válhat. Ebben a blogposztban összehasonlítok néhány olyan népszerű tranzkripciós alkalmazást, amik ebben segítenek.

  1. Otter.ai

Az Otter.ai egy intelligens beszédértési alkalmazás, amely kiválóan alkalmas erre a tranzkripciós feladatra. Könnyen kezelhető felület és az intelligens funkciók jellemzik. A szoftver képes azonosítani különböző hangforrásokat és személyeket is, valamint támogatja a csapatmunkát is.

  1. Rev Voice Recorder

A Rev Voice Recorder egy hasonló alkalmazás, aminek a fő előnye az egyszerűségében és hatékonyságában rejlik. A program egyszerre teszi lehetővé a hangfelvételek készítését és tranzkripcióját. Az alkalmazás a háttérzaj kezelésére is figyel, így tiszta és érthető eredményt kaphatunk.

  1. Descript

A Descript egy sokoldalú alkalmazás, amely nemcsak a tranzkripciót teszi lehetővé, hanem szövegszerkesztési funkciókkal is rendelkezik. A hangszín és a szünetek szerkesztésére is alkalmas, így teljes kreatív ellenőrzést biztosít a felhasználóknak.

  1. Dragon NaturallySpeaking

A fentiekhez hasonlóan működik a Dragon NaturallySpeaking is, ami kiválóan teljesít a hangfelvételek tranzkripciójában. Ugyanúgy képes kezelni a háttérzajt is, a mezőnyből pedig talán a pontosságával emelkedik ki a leginkább.

 

Az összes fent említett alkalmazásnak van ingyenes vagy próba verziója, amely lehetővé teszi a tesztelést. Érdemes kipróbálni közülük párat, hogy megtaláljátok azt, amelyik leginkább megfelel az igényeidnek vagy a szolgáltatásnak, amit nyújtani szeretnétek.

Mivel a transciption alkalmazások egyre fejlődnek, érdemes kihasználni ezeket az eszközöket, hogy hatékonyabbá és könnyebbé tehessétek velük a hangfelvételek szöveggé alakítását, ezzel egy sor konkrét üzleti megoldás előtt megnyitva a lehetőséget.

Remélem, felütésnek érdekes volt ez a téma. Most még inkább általánosságban szerettem volna bemutatni a lehetőségeket, de rövidesen írunk majd nektek arról is, hogyan segíthetnek a mesterséges intelligencia alapú programok olyan konkrét ügyfélszolgálati munkában, mint az általunk is kínált TTS-szolgáltatások alkalmazása.

 

Balázs

0

Szólj hozzá