Frissítés – telekommunikációs blog

Híreink a felhő alapú telekommunikáció világáról

Tizenkét éve működünk sikeresen. Együtt több mint 100 évnyi telekommunikációs és informatikai tapasztalatot szereztünk, több ezer elégedett ügyfelet szolgálunk ki, több tízezer fejlesztési órát fordítottunk felhő alapú telekommunikációs megoldásainkra. Ezért úgy érezzük, itt az ideje, hogy szakmai tudásunk egy részét folyamatosan megosszuk az érdeklődőkkel. A blogbejegyzések az informatikai szakmának éppúgy szólnak, mint a gazdasági döntéshozóknak és a laikus érdeklődőknek.

Kérjük, hogy amennyiben kérdésed, további ötleted merül fel az olvasottakról, oszd meg velünk hozzászólásban, hogy együtt építhessük a magyarországi IP telekommunikációs szektor tudás-közösségét!

Felhős idők – felhő szolgáltatás fogalomtár

A felhőről a hazai KKV szektorban elsősorban időjárási jelenségek jutnak a döntéshozók eszébe, így összegyűjtjük a felhőhöz kapcsolódó alapfogalmakat.
Tovább →

IT trendek – 2018

Kicsit kilépünk a komfortzónánkból és az első hetekben olyan általános IT trendekkel foglalkozunk, melyek idén és a következő években valamennyi informatikai piaci szereplő és a felhasználók – ezen belül elsősorban az üzleti szektor - életére jelentős hatással lesznek.
Tovább →

Mi kerül az Opennet karácsonyfájára?

Köszönjük, hogy 2017-ben az Opennetworks telekommunikációs megoldásait választottátok. Kellemes karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag, boldog új esztendőt kívánunk!
Tovább →

Rövid kisokos az e-számláról

Bár az Opennetworks már több éve elektronikusan küldi meg ügyfeleinek a számlát, mostanában ismét felmerült néhány kérdés, ami miatt úgy gondoltuk, jó lenne visszatérni erre a kérdéskörre. A heti blogbejegyzésben Kati összefoglalóját olvashatjátok.
Tovább →

System update

Rájöttünk: örömmel lennénk tagjai egy magyar nyelvű közösségnek, ahol rendszeresen olvashatnánk rövid szakmai híreket és igazi kockahumort. Nem találtunk ilyet: így elindítottuk a System Update oldalt.
Tovább →

Készen állsz a VOIP-ra?

Eheti blog bejegyzésünkben azt foglaljuk össze, hogy milyen elvárások vannak a VoIP szolgáltatáshoz kapcsolódó internettel kapcsolatban, illetve mit kell ellenőrizni a számhordozás előtt.
Tovább →

Készen állsz a VOIP-ra?

Bár egy menedzselt IP alközpont bevezetése és működtetése lényegesen kevesebb informatikai erőforrást kíván, mint bármilyen telepített megoldásé, sok olyan tényező van, melyet már a bevezetés előtt érdemes ellenőrizni, hogy gördülékeny legyen az átállás. Ezeket foglaljuk most össze.
Tovább →

Vezeték nélkül – mobilabb IP telekommunikáció

Sok ügyfelünk kérdezi, mi az ideális választás, ha nem szeretne „klasszikus asztali” telefonkészüléket IP telekommunikációhoz. Íme a mobilabb megoldások.
Tovább →

Elköltöztünk

Mozgalmas napokat magunk mögött tudva, még dobozok tetején, de már új irodában dolgozik tovább az Opennet csapat: ezen túl a Fehérvári út 50-52-ben a II. emeleten keressétek a legvidámabb és legprofibb IP telekommunikációs szolgáltatót.
Tovább →