Átirányítás, testre szabva – szűrj hívószámra a VIPeX-ben

Felhő alapú telekommunikációs rendszerünk átirányítás funkciója eddig is nagy segítséget nyújtott akár a legbonyolultabban működő céges telefonközpontoknak is, de a hívószámra szűrt átirányítással ezt tovább finomítottuk. Mostantól garantáltan minden hívás ott landol, ahol szeretnéd: mutatjuk, hogyan.

Minden bejövő hívást fogadni nem egyszerű feladat. Legyen szó akár egy kisvállalkozás ügyfélszolgálatáról, akár egy nagy, nemzetközi ügyfelekkel is dolgozó cég call centeréről, a hét minden napján, folyamatosan rendelkezésre állni, hogy minél kevesebb hívást veszítsenek el, komoly logisztikát igényel.

Ebben a folyamatban nyújt óriási segítséget VIPeX telefonközpont szolgáltatásunk átirányítási rendszere. Előző blogposztunkban felelevenítettük, hogy ütemezett átirányítási rendszerünk miben könnyíti meg még a legbonyolultabb munkarendben dolgozó ügyfélszolgálatok munkáját is. Röviden: szinte mindenben.

Mindig vannak viszont területek, amiket fejleszthetünk.  Ennek eredménye, hogy rendszerünkben most már elérhető beállítás az átirányítások hívószámra szűrése. Ezzel a funkcióval a kiemelt ügyfelek, munkaidőben telefonáló családtagok, vagy épp sürgős problémával jelentkező rendszergazdák hívásai mindig a lehető leggyorsabban eljuthatnak ahhoz, akinek szánják őket. Jól hangzik, nem? Kifejtem bővebben.

Alapvetően két új megoldást dolgoztunk ki. Rendszerünkben már minden ügyfelünk számára elérhető, hogy a hívások átirányítását akár külön beállított számokhoz kösse, akár épp ellenkezőleg, kivételeket adjon meg azokra a számokra vagy céges mellékekre, amiket nem akar átirányítani.

Az utóbbi esetre a legjobb példát egy főnök-titkárnői kapcsolat adja. A legtöbb hívást egy cégvezető nem akar maga fogadni, hiszen erre van a titkárnő. Vagyis alapesetben minden, az ő számára beérkező hívást nyugodtan át lehet irányítani az asszisztens mellékére. Kivételek persze mindig vannak.

Mi van például, ha egy másik cégvezető telefonál, akivel jó a kapcsolat, és furcsán venné ki magát, ha neki a titkárnő venné fel a telefont? Vagy mondjuk a főnök kisfia véletlenül a céges számon hívja apát, hogy otthonmaradt a matektankönyv? Esetleg a céges rendszergazda akar jelezni valami sürgős problémát, ahol egy átkapcsolás csak az értékes időt veszi el. Ezekre a helyzetekre mind nagyon jól jöhet, ha kivételeket adunk az átirányításhoz, lehetőséget hagyva egy adott szám vagy mellék közvetlen elérésére.

A másik lehetőség, amikor viszont kifejezetten azt szeretnénk, hogy csak néhány előre beállított számról érkező hívás legyen átirányítva valahova. Erre a legjobb példa talán a kiemelt ügyfelek esete. Lehet, hogy alapból mindegy, melyik ügyfélszolgálatos kolléga fogad egy hívást. Vannak viszont különösen fontos ügyfelek, akiket egy rutinos munkatárs kezel, így a beállított számaikról érkező hívásokat át lehet irányítani egy központi mellékről az övére. Ugyanez összetettebb rendszerben is simán működik, ha mondjuk a külföldi ügyfeleknek fenntartott hatfős hívócsoporttól szeretnénk néhány kiemelt számot a vezető kollégához átirányítani.

A két fenti példához igazodva a rendszerünkben is kétféle lehetőség van ennek a funkciónak a beállítására. A saját mellékére, jogosultsági szinttől függően bárki beállíthat átirányítandó számokat vagy kivételeket, a rendszergazda pedig ezt az egy előfizetéshez tartozó összes mellékre megteheti. Életszerű, hogy a cégvezető maga állítja be, melyik hívásokat fogadná ő, míg a munkatársak feladatkörük alapján kapják ezeket a beállításokat.

Ugye, hogy nagy segítségnek hangzik? Ha ez, vagy bármilyen átirányítási megoldásunk felkeltette az érdeklődésed, keresd nyugodtan saleses kollégáinkat a +36-1-999-6000 telefonszámon, érdeklődj a részletekről vagy kérj akár termékbemutatót!

 

Judit

0

Szólj hozzá