Futárral vagy boltba? Statisztikák az operátori űrlapon

Az operátori űrlap segítségével kollégáid könnyen tehetnek fel kérdéseket ügyfeleid számára, az ügyfélszolgálati rendszer által mentett válaszokból pedig gyorsan és egyszerűen vezethetsz statisztikákat szokásaikról vagy épp elégedettségükről.  
VIPeX rendszerünk Call center modulja nagyon hasznos tud lenni, ha statisztikákról van szó. Ezen a héten az operátori űrlap statisztika mutatkozik be, ami a leghasznosabb eszköz az ügyfélvélemények, szokások megismerésében. Ennek előnyeit fogom kifejteni, együtt a hozzá tartozó operátori űrlap működésével.

Először érdemes elmagyaráznom, hogyan is működik Call center rendszerünk operátori űrlapja. Ennek segítségével kollégáid néhány előre beállított kérdés segítségével gyorsan juthatnak információhoz ügyfeleidről, legyen szó a szokásaikról, az általuk használt szolgáltatásokról vagy épp az elégedettségükről.

A rendszer működése nem bonyolult: az operátori űrlapon az erre jogosult felhasználó előre beállíthat kérdéseket, amiknek háromféle típusa lehet. A választógombos kérdés például jó arra, hogy kiderítsd, mennyire elégedett ügyfeled, a legördülő opciós kérdéssel megtudhatod, mióta vagy milyen szolgáltatásaidat használja, a többopciós jelölő négyzetek segítségével pedig akár rákérdezhetsz, honnan hallott cégedről.

Amint megvannak a kérdések, a mentést követően a Call center rendszer azokat egyből feltűnteti az operátori űrlapon. Minden hívásnál, legyen az bejövő hívás vagy kimenő, a Call center modul már a csörgés során jelzi ügyintéző kollégádnak a kérdéseket, amikre aztán csak be kell jelölnie a kapott válaszokat.

A rendszerbe ezekből bárhányat elmenthetsz, de arra érdemes figyelni, hogy egy-egy hívás során ne vegyen igénybe túl sokat az ügyfél idejéből megválaszolni ezeket. Persze adott esetben nem is kell mindet feltenni, kollégád rögzítheti csak azokat a válaszokat, amikre épp szüksége volt, ahogy törölni is lehet korábban feltett kérdéseket. Akkor sincs gond, ha a hívás a válaszok mentése előtt valamiért megszakad, ebben az esetben a már rögzített adatokat automatikusan lementi a rendszer.

A kapott válaszokat időről-időre nem árt rendszerezni, és itt jönnek képbe az operátori űrlap statisztikái. Ennek működése sem bonyolultabb, mint magáé az űrlapé, cserébe könnyen és gyorsan lehetővé teszi, hogy statisztikát vezess az ügyfelek válaszaiból.

Beállíthatod, milyen (legfeljebb három hónap hosszúságú) periódusra szeretnél adatokat lekérni, és máris megkapod listázva a Call center rendszerben mentett összes kérdésre az adott időszak válaszait.  A rendszer ezeket egyszerűen darabszámmal jelzi, amikből te már könnyen alkothatsz bármilyen százalékos vagy akár diagramos statisztikát. Gondolom, mondanom sem kell, egy ilyen rendszerezett statisztika vezetésének mennyi előnye lehet céged számára.

Ezt könnyíti meg számodra jelentősen az operátori űrlap és az ahhoz lekérhető statisztikák. Ha ki szeretnéd használni ennek lehetőségeit, nyugodtan érdeklődj sales csapatunknál a +36-1-999-6000 telefonszámon, és olvasd el jövő heti posztunkat is, ahol a szintén nagyon hasznos hívószám statisztikákat fogjuk bemutatni.

 

Anita

0