Dashboard – Hívásstatisztikák átláthatóan, egyszerűen

Egy jól működő ügyfélszolgálati rendszer alapköve a jól érthető hívás-statisztika. A VIPeX Dashboar egy testre szabható grafikus statisztikai felület. Lehetővé teszi, hogy a kollégáid jogosultsági szintjüktől függően, különböző grafikonok, diagramok formájában jelenítsék meg a bejövő illetve kimenő hívások költségeire, darabszámára, eloszlására és időtartamára vonatkozó adatokat.

A felület az alapszolgáltatásban négy különböző típusú statisztikai összegzést tartalmaz, csomagfüggő szolgáltatások részeként pedig lehetőség van további, egyéni igénynek megfelelő adatok lekérésére. Ezeket a funkciókat gyűjtöttem össze eheti blogposztunkban.

Alapszolgáltatások

Az alapszolgáltatás részeként négy statisztikai összegző widgethez férhetsz hozzá, mellyel egyszerűen nyomon követheted az általad fontosnak tartott hívásadatokat. Ezek a statisztikák valamennyi esetben a felhasználói jogosultsági szintednek megfelelő módon jeleníthetőek meg. Azaz ha Tamás kollégád egyszerű user, a megjelenített statisztikák leszűkülnek a saját hívásainak adataira, Pál számára viszont szélesebb körű – adminisztrátori – hozzáféréssel elérhetővé válnak a különböző hívócsoportok, vagy akár a teljes előfizetés (több céges előfizetés esetén pedig a tetszőlegesen kiválasztott) statisztikái.

A hívásköltségek widget segítségével összegzést kaphatsz az adott és előző havi hívások összköltségéről, valamint a két adat százalékos arányának összevetéséről. A beállításokban tetszőlegesen szűkítheted a kört csak a nemzetközi, belföldi vezetékes és/vagy mobil hívások költségeinek megjelenítésére.

A híváseloszlás térkép widget országonként mutat összegzést, felhasználó beállítástól függően vagy a kimenő és bejövő hívások darabszámáról, vagy azok összes beszélgetési idejéről. Beállítás után a megjelenő térkép piros színben mutatja meg Neked az érintett országokat, külön jelezve a kimenő és bejövő hívások darabszámát vagy összidejét.

Virtuális telefonközpont adatok

A hívásstatisztika widget grafikonokon ábrázolja a beállított mellékre/mellékekre/előfizetésre vonatkozó hívások, hívásirány szerinti darabszámát. Beállításánál külön színt választhatsz a bejövő, kimenő, belső és elmulasztott hívásokhoz, valamint eldöntheted, milyen típusú diagramon szeretnéd látni az adatokat. Emellett arra is lehetőséged van, hogy kiválaszd, milyen időtartamban vagy kíváncsi a statisztikákra, az adott napi adatoktól kezdve akár egy évre visszamenőleg.

Ugyanezeket az adatokat használja a híváseloszlás widget is, ami kördiagram formájában mutatja meg a különböző típusú hívások egymáshoz viszonyított arányait.

Opcionális szolgáltatások

A fent említett négy statisztikán felül az opcionális szolgáltatás részeként bármilyen, előfizetőként általad kért hívásstatisztikai mutatót rendelkezésre bocsátunk, egyénileg megtervezett widgetek formájában. Ezzel a megoldással tökéletesen céged igényeire szabhatod a szolgáltatást.

 

Angelika

0