Fax és online fax szolgáltatás

Faxoló: egy elavultnak gondolt rendszer előnyei

Amikor  – néhány hete – új dolgozóként megérkeztem az Opennetworks csapatába, akkor az egyik első dolgom volt, hogy a weboldalunkon teljes körűen áttanulmányozzak minden általunk kínált szolgáltatást. Értékesítés támogató munkatársként rendkívül fontos számomra az, hogy hinni tudjak az adott termékben, amit éppen eladni próbálok. Ha ez belőlem hiányzik, akkor mire föl is gondolhatnék arra, hogy a potenciális ügyfelek vevők legyenek az általam ismertetett lehetőségekre?

„Őskövület”  és IP technológia?

A honlappal való barátkozás során feltűnt, hogy igénybe vehető egy olyan szolgáltatás, amire egy felületesen böngésző érdeklődő lehet, hogy csak legyintene. A Faxolóra céloztam az előző mondatommal.

Sok cég, illetve intézmény még a mai napig használja a faxot mint megoldást, de ahogy telnek az évek úgy észrevehető, hogy a legtöbb helyen komoly vetélytársra lelt ez a technológia a különféle internet alapú megoldások képében.  Kérdezzünk meg akár a közvetlen környezetünkből is bárkit, hogy mit gondol általánosságban a faxról vagy a faxgépekről. Én magam ezt megtettem, és a legtöbbjüknek a körülményesség és a pazarlás szavak jutottak eszükbe. Egy elavult, már-már feledésbe merült módszerként gondolnak a fax használatára.

Mire jó mostanság a fax?

Ha mondjuk ezeknek a véleményeknek helyt is adunk, akkor is el kell ismernünk azt, hogy a faxnak vannak, voltak, és valószínűsíthetően lesznek olyan előnyei, melyek miatt egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen lehet bármi mással helyettesíteni.

Erre az egyik legjobb példa, hogy vannak olyan országok, ahol az elektronikus aláírás még nem elfogadott, így a fax fogadás és küldés szinte az egyetlen megoldás az aláírt dokumentum gyors célba juttatására. Egyébként a szigorúan bizalmas információk küldésére a mai napig jobb alternatíva, mint bármi egyéb módszer, akár például az emailben továbbított információ, amihez napjainkban már nem lehet tudni, hogy kik is férnek hozzá az arra jogosultakon kívül…

Érdemes még példaként megemlíteni, hogy 2015-ben elkezdték ellenőrizni a kamionsofőröket a német hatóságok, hogy be van-e jelentve hozzájuk az ellenőrzött gépjárművezető foglalkoztatási terve. Így vizsgálták meg, hogy a kötelező német minimálbér kifizetésre került-e az országba behajtó sofőröknél. Ez a tény úgy kapcsolódik ehhez az íráshoz, hogy azoknak a gépkocsivezetőknek, kísérőknek az adatait, akik Németországban dolgoznak, csak faxon lehet elküldeni a német vámhatóság részére.

Fax helyett Faxoló

Napjainkra már eljutottunk odáig, hogy a hagyományos faxkészülékeket elkezdték felváltani a környezetkímélő, papír-, és tintamentes on-line fax megoldások és szerencsére egyre elterjedtebbek. Ez is bizonyítja azt, hogy amennyiben a régi, jól bevált fax szolgáltatást modernizáljuk, de mindezt úgy tesszük, hogy a lényeget nem gyomláljuk ki belőle, akkor ismételten népszerűvé lehet azt varázsolni. Az viszont már egy következő írásom témája lesz, hogy ez cégünknél milyen módon valósult meg az online fax szolgáltatás: a Faxoló képében.

Gyuri

0