Hogyan válasz telekommunikációs szolgáltatót?

Napjaink üzleti világában a megfelelő távközlési szolgáltató kiválasztása minden eddiginél fontosabb. A döntés nem egyszerű, ezért mutatunk pár lehetséges megoldást, amivel megkönnyítheted magadnak a választást.

A telekommunikációs szolgáltató kifejezés évtizedekig nem volt más, mint divatos megnevezése a legnagyobb telefoncégeknek. Mára viszont magába foglal számos szolgáltatást, az internet biztosításától kezdve VoIP-on át a felhő alapú megoldásokig, illetve az rendszerek közötti adatcseréig.

Határozd meg céged szükségleteit

A megfelelő távközlési szolgáltató kiválasztását elsősorban céged üzleti szempontjai határozzák meg. Az internet-kapcsolat, az adatok és a hang megfelelő használata lehetővé teszik a vállalkozásod napi működésének elősegítését, így egy jó távközlési szolgáltatónak az összes tényezőhöz minőségi megoldásokat kell biztosítania. Ezzel szemben a rosszul kiválasztott távközlési szolgáltató veszélyeztetheti vállalkozásod pénzügyi céljait, miközben céged megbízható ügyfélkiszolgálását sem teszi lehetővé.

Fejlődési irányok

Szerinted meddig fejlődhet a céged három év alatt? Milyen üzleti célokat próbálsz elérni most és a jövőben, amelyek hatással lehetnek választásodra? Úgy érzed, jelenleg többet fizetsz távközlési szolgáltatódnak, mint amit a számodra is hasznos megoldásai megérnek? Hogyan támogatják ezek a megoldások a középtávú üzleti igényeidet?

Ha megtalálod a válaszokat ezekre a kérdésekre, máris jelentősen megkönnyítetted a megfelelő szolgáltató kiválasztását. Ne felejtsd el, hogy nem minden távközlési szolgáltató kínál azonos szintű technológiát, és előfordulhat, hogy vannak olyan fejlettebb technológiájú szolgáltatók, amik jobban segíthetik cégedet.

Vedd fel a kapcsolatot a szolgáltatókkal

Valószínű, hogy a döntés során több szolgáltató közül választhatsz majd. Jó stratégia lehet akár három vagy négy távközlési szolgáltató meghívása egy találkozóra, ahol megvizsgálhatják vállalkozásod igényeit. Az egyes találkozók lebonyolítása kevés időt és erőforrást igényel, de lehetővé teszi minden szolgáltató számára a lehető legpontosabb javaslat kidolgozását a céged által igényelt megoldásokhoz, ráadásul így neked is lesz lehetőséged a kínált szolgáltatások és árak összehasonlítására.

Tedd fel a kérdést: mely működési területeknek van szüksége telekommunikációs támogatásra?

Hamar rá fogsz jönni, hogy a válasz egyszerű: az összesnek. Elvégre munkatársaidnak kapcsolatra van szükségük a napi feladatok elvégzéséhez. Biztosan szükséges a következő folyamatok támogatása

Mobilitás:

Egyre több telekommunikációs szolgáltató teszi lehetővé a távmunkavállalók összeköttetésének javítását és kínál jobb kommunikációt az alkalmazottak számára, akár az íróasztalukon ülnek, akár úton vannak, vagy épp ebédelnek. Céged szolgáltatási lefedettsége jelentősen bővülhet, ha ehhez megbízható szolgáltatót találsz.

Áttérés a felhőbe:

A nagy sebességű internet növekedése lehetővé tette, hogy egyre több vállalat helyezze át a szolgáltatásait a felhőbe. A szoftveres és a fizikai infrastruktúra felhőbe történő áthelyezése pénzt takarít meg cégednek azáltal, hogy csökkenti a helyszíni hardverköltségeket, és kiterjeszti a szoftveralkalmazásokhoz való hozzáférést az irodában dolgozók és az otthoni munkavállalók számára egyaránt.

Az erőforrások jobb menedzselése:

A jó távközlési szolgáltató nemcsak megbízható szolgáltatásokat és termékeket nyújt, hanem abban is segít vállalkozásodnak, hogy az optimális szinten tartsd a költségeket. A jó távközlési szolgáltató erőforrás optimalizáló és központosított menedzsmentet támogató megoldásokkal segíti céged a távközlési szolgáltatásokkal kapcsolatos költségek ellenőrzésében és kontrollálásában, de az üzleti költségek csökkentésében is.

Judit

0