A puding próbája: virtuális alközpont szolgáltatás tesztelése

A felhő alapú szolgáltatások bevezetése – így az IP alapú virtuális telefonközpont bevezetés is – a vállalatvezetők és IT szakemberek egy részében kétséget ébreszt és kérdéseket vet fel. Erre lehet jó megoldás a szolgáltatás költség- és kötelezettség mentes tesztelése. Ennek lehetőségeit foglaljuk össze heti blogposztunkban.

Kétségek és bizonyosság

Hogyan fogom a telefonközpont szolgáltatást saját hálózati infrastruktúrámmal összehangolni? Megfelelő lesz a hangminőség? Stabilan működik-e majd a szolgáltatás az irodámban/üzemcsarnokomban/raktáramban? Jó készüléket választottam? Ezek a leggyakoribb kérdések, melyek a VIPeX iránt érdeklődő ügyfeleinknél felmerülnek. Ilyenkor egy teszt minden fél számra megnyugtató lehet, hogy az ügyfél bizonyosságot szerezzen a megrendelés előtt.

Ezek mellett mi is javasolni szoktuk a tesztelést a következő esetekben:

  • Az ügyfél vezeték nélküli IP telefonkészüléket szeretne rendelni – ilyenkor az irodán belüli internet lefedettség, valamint az esetleges árnyékolás ellenőrzésére célszerű tesztelni.
  • Softphone (Bria Enterprise) szolgáltatás megrendelése előtt – ilyenkor a teszt során az ügyfél meggyőződhet arról, hogy mobil telefonon vagy PC kliensen milyen gördülékenyen és kimagasló hangminőséggel működik a szolgáltatás.
  • Különleges kiegészítő szolgáltatásoknál – pl. rugalmas időfüggő átirányítás (naptár modul) – az ügyfél megismerheti a beállítási lehetőségeket és gyakorlatban próbálhatja ki a működést.

Költség-, és kockázatmentes tesztelés

A felhő alapú IP alközpontra történő átállást az Opennetworks költségmentes tesztelési lehetőségekkel támogatja:

  • 15-30 napos havidíj mentes teszt lehetőséget biztosítunk minden új ügyfelünknek, akár készülék kipróbálási lehetőséggel, ingyenesen igénybe vehető forgalmi díjkeret beállítása mellett. Így mind a hívás fogadás, mind a hívás indítás kipróbálható a teszt időszakban és a leggyakrabban használt készülék típusok működése is megismerhető.
  • Új kiegészítő szolgáltatás, vagy softphone szolgáltatás rendelés előtt meglévő ügyfeleinknek is havidíj mentes tesztet biztosítunk.
  • Egy-egy összetett rendszer esetében a kockázatmentes „teljes próbaüzemre” úgy is lehetőség van, hogy a teljes rendszer átadásra kerül és az ügyfél – amennyiben nem elégedett a szolgáltatással – egy hónapig éppúgy lemondhatja a szolgáltatást, mint ha a szerződést határozatlan időtartamra kötötte volna, ugyanakkor az elejétől fogva élvezheti a határozott idejű szerződéshez kapcsolódó kedvezményes díjakat.

A puding próbája az evés, így amennyiben szeretnél belekóstolni a VIPeX által nyújtott előnyökbe fordulj bizalommal a számodra legoptimálisabb teszt kialakításáért a sales-csapathoz.

Gyula

 

0