A csúcstechnológiás zöld dinoszaurusz: efax

Ha az X generációhoz tartozol, akkor még emlékszel a telefax berendezés hangjára. Ha egy közbeszerzéssel foglalkozó cégnél vagy egy biztosítási alkusznál dolgozol, akkor pedig szinte biztos, hogy porosodik egy ilyen berendezés nálatok is a sarokban, hacsak a céged nem efaxot használ.

Mi is az a telefax és hol használják még?

A fax fogadás és küldés sok cégnél már a történelmi múlt része és kevés olyan embert ismerünk, aki úgy gondolna a faxra, mint ami a mai napi munkamenethez is hozzátartozhat.

Fontos tudni ugyanakkor, hogy az üzleti élet számos területén még így van ez.

Döbbenet, de tény, hogy a japán vállalatok több mint háromnegyede a mai napig használja a telefaxot: rendszeresen küld és fogad faxokat. Egy olyan országban, ahol a technológia a 300 km feletti sebességgel haladó és másodperceket sem késő gyorsvonatok, az IoT vezérelt WC-csészék szintjén jár a mindennapokban a fax „a KKV-szektort jellemző konzervatív IT szemlélet” része, így nem merült feledésbe (egyébként a posta és a kézzel írt levél sem…..). Ha tehát üzleti tevékenységünkkel a felkelő nap országa felé nyitunk nem feledkezhetünk meg erről.

Fuvarszervező cégként pl. Magyarországról is rendszeresen kell faxolni, ha munkatársainkat Németország irányba küldjük. Egy 2015 óta létező német jogszabály alapján a munkáltató feladata, hogy a sofőrt még a beutazás előtt bejelentse a német vámhatóságnak, hogy a kint tartózkodás idejére a német minimálbért kapja és ezt faxon kell megtenni.

Szintén ilyen fax-igényes terület a biztosítási szektor. Sok biztosító pl. csak eredeti vagy faxolt példányban fogadja el az alkuszi megbízást, így egy kötelező-váltási csúcshónapban a biztosítók és alkusz cégek fax forgalma megnő.

 

Zöld fax

A papírmentes iroda víziója az egyik legkorábbi vágyálom a környezettudatos vállalkozások kialakítása területén, bizonyos területeken azonban nagyon nehéz megúszni, hogy nyomtassunk vagy felírjunk valamit. Sok területen még mindig szükség van a telefaxra, bármennyire is szeretnénk elásni a kertben az öreg masinát. Ha ilyen területen dolgozunk, akkor használjunk efaxot, mert ez igazán gazdaságos és zöld megoldás: nincs szükség se fax berendezésre, se festékpatronra se papírra hozzá.

Környezettudatosság, gazdaságosság, kényelem

A Faxoló efax szolgáltatás a küldő és a fogadó oldalon is helyettesíti a hagyományos faxkészülékeket. Mindenféle hátrányt kizárva sikerült az email-es kommunikációval járó összes jó lehetőséget összekötni a faxolás olyan elemeivel, amelyeket egyszerűen még nem tud más pótolni. Az efaxnál eltűnt a korábban tapasztalható körülményesség és megjött a helyére a praktikus, festékpatron, papír és dossziémentes verzió.

A szolgáltatásra előfizető ügyfelünk internetkapcsolat és érvényes email cím segítségével olcsón és kockázatmentesen küldhet efaxot bel- és külföldre, hagyományos faxkészülékre is és fogadhat efaxokat saját, dedikált Faxoló fiókjában és e-mailben.

Efax szolgáltatásunk mind küldő, mind fogadó oldalról egyenértékű a hagyományos Fax szolgáltatással, tekintettel arra, hogy a technológia az általános Az efax rendszer biztonságos, a faxokat megjelenítő webfelületig zárt. A küldött és fogadott efaxok hiteles formában a https-el védett Faxoló webfelületen, az ügyfél egyéni fiókjában minden esetben megtekinthetők, onnan letölthetők. A fogadott faxok e-mailben csak kényelmi okokból kerülnek továbbításra az ügyfeleknek és a nyílt internet kapcsolat csak e-mail küldésnél játszik szerepet.

A Faxoló – efax megoldás – cégünk egyik olyan szolgáltatása, melyet gyakorlatilag néhány kattintással lehet igényelni a www.faxolo.hu oldalon, és – prepaid előfizetéssel – akár percek alatt használatba is lehet venni. Ha már rendelkezel faxszámmal, akkor azt nem kell eldobni, ugyanis díjmentesen elhordozzuk azt, és így lehetőség van azt megtartani.

Gyula

0