Techmentes karácsonyt!

Nem volt könnyű év 2022, ezért szeretnénk eltérni egy kicsit a megszokott karácsonyi jókívánságoktól és néhány olyan kihívás elé állítani titeket és magunkat, ami nehezen elképzelhető abban a világban, ahol élünk, mégis sokaknak okozhat örömet és jó érzést az ünnepek alatt: másoknak és talán önmagatoknak is.

Írj levelet!

Az évnek ebben az időszakában lassulj le, szakadj el az azonnali üzenetváltások világától, válassz ki valakit, akinek ez örömet jelenthet és írj neki egy levelet: kézzel, levélpapírra, bármiről. Nagy örömet szerezhetsz vele egy idős embernek, vagy egy kisebb gyereknek, aki a tech-világban már pontosan tudja mi az a Viber, de még talán sosem kapott levelet.

Szakadj le az irodáról!

Ha nem vagy ügyeletes próbálj néhány napot teljesen elszakadni az irodai környezettől. Ne jelentkezz be az irodai hálózatra, ne nézegesd az e-mailjeidet, fordíts időt inkább azokra, akikkel szívesen vagy együtt – lehetnek persze a kollégák is –  vagy akár csak önmagadra.

Hívj fel valakit!

Fogj a kezedbe egy jó pohár bort, vagy egy habos kakaót, telepedj be egy fotelba és hívj fel valakit, akivel szívesen beszélgetnél. Százaknak küldött karácsonyi üzenetek, posztok helyett tölts el akár egy órát azzal, hogy nyugodtan csevegsz egy kedves ismerőssel.

Hívd fel a Télapót!

Ha végképp nem tudsz elszakadni a technológia világától, legalább örvendeztess meg vele valakit!  Ma már számos olyan – telefonos vagy akár – video-alkalmazást találsz, amivel egy saját vagy kölcsön-gyerkőccel felhívhatjátok a Télapót.

Kapcsold ki és játssz!

Rögtön ezután – de minimum Szentestére – kapcsold ki a telefonodat, számítógépedet és minden olyan eszközt, ami megakadályoz abban, hogy másokra figyelj, örülj az együtt töltött időnek és élvezd úgy a játékot, ahogy azt az önfeledt gyerekek teszik.

Ünnepelj technológia-mentesen!

Keress egy társasjátékot, egy nyomtatott könyvet, sétálj ki a szabadba, ülj a szőnyegre és építs legót, beszélgess, zenélj….néhány nap az ünnep, amivel bebizonyíthatjuk: a boldogság kifejezetten humanoid tulajdonság.

Néhány nap és együtt folytathatjuk a technológia világának meghódítását, addig is, lassítsunk le és pihenjünk! Köszönjük, hogy 2022-ben velünk voltatok, kellemes, békés ünnepeket és sikeres 2023-at kívánunk!

András, Ancsa, Anita, Anita, Attila, Ádám, Balázs, Bence, Botond, Feri, Gyula, Imó, Jani, Judit, Kinga, Miki, Tamás, Viktor, Viki, Zoli, Zoli, Zsolt

 

0