TTS call centerhez, egyszerűen – Szolgáltatás Portálunk beállításai

Szolgáltatás Portálunk egyszerű beállításai lehetővé teszik, hogy a TTS (text to speech) funkcióval percek alatt hozhassunk létre AI által generált szövegeket Call center rendszerünk számára. Most bemutatjuk, pontosan hogyan működnek rendszerünk beállításai.   

Egy korábbi blogposztunkból kiderült, mennyire hasznos tud lenni a szövegből generált gépi hang, vagyis a TTS funkciója. Imo kollégám már ebben az írásban is kiemelte, hogy a Google piacvezető rendszeréhez mi elsősorban Szolgáltatás Portálunk egyszerű beállításait és könnyű kezelhetőségét tesszük hozzá. Most ideje a gyakorlatban is kifejteni, hogyan működnek ezek a beállítások.

Mielőtt a részletekbe belemennénk, nem árt leszögezni pár fontos dolgot. TTS szolgáltatásunk előfizetéses formában elérhető, két féle csomagban. Ez a csomag határozza meg, hogy a Google által használt nyelvek közül melyikek válnak elérhetővé a rendszerünkben. Alap csomagban az amerikai és a brit angol mellett természetesen ott van a magyar nyelv, míg a pro verzió minden más (pl kelet-közép európai) nyelvet is tartalmaz.

Ehhez szorosan kapcsolódik, hogy a TTS nem működik fordítóprogramként. Az AI csak olyan nyelven tudja legyártani a szöveget, amin begépeltük azt a rendszerbe. Ez a konkrét beállítások megismerésével válik teljesen érthetővé, úgyhogy térjünk is rá ezekre.

Hogy mire érdemes használni a TTS-t egy céges call center esetében, arról írtunk legutóbb, szóval most röviden inkább csak annyit szögeznék le, hogy alapvetően rendszerünk minden hangot alkalmazó részén felhasználhatjuk a szövegből generált gépi hangokat. Beállítani ezeket kétféle módon tudjuk.

Az egyik eset, ha úgy hoznánk létre egy ilyen hangfájlt, hogy a helyét még nem határozzuk meg pontosan, és közben rendszerünk összes többi hangját is áttekintjük. Ilyenkor a Szolgáltatás Portál Általános/Hangok menüjét kell keresnünk.

A folyamat tényleg nem bonyolult. A plusz gomb segítségével új fájlt hozunk létre, kiválasztjuk a „hang írott szövegből” opciót (hiszen van lehetőségünk saját, emberi hangot is rögzíteni), begépeljük a kellő szöveget és társítjuk hozzá a megfelelő felolvasási nyelvet, elnevezzük a fájlt és rányomunk a mentésre. Két apróságra kell csak figyelni: ne használjunk felkiáltójeleket, illetve legfeljebb 5000 karakterből álljon a beírt szövegünk.

TTS call center rendszerhez Call center szoftverben TTS

 

Az új fájl ezután megtalálható a hangok listájában. Érdemes észben tartani, hogy nem biztos, hogy mentés után azonnal látható lesz, de amint a rendszer végez a legenerálással, már használható is.

A másik lehetőség, ha egy ilyen gépi hangot egyből a híváslogikánk valamelyik konkrét pontjára szúrnánk be. Erre legutóbb több példát is hoztunk, most maradjunk annál az egyszerű esetnél, ha a minden céges call center rendszerben megtalálható üdvözlést szeretnénk valamilyen aktuális információnkkal kiegészítve ideiglenesen módosítani.

Ebben az esetben a Szolgáltatás Portálon a Vipex/Rendszer/Funkciók/Híváslogikák útvonalon érjük el a híváslogikai ábránkat. Itt a Hangbemondást kiválasztva adhatunk hozzá új fájlt a kiválasztott elem helyére. Ha az előbb említett módon előre generáltunk egyet, akkor egyszerűen kiválasztjuk itt és meg is vagyunk, ha viszont itt rögzítenénk, akkor egy kicsit bonyolultabb a beállítás.

Call center szoftver - híváslogika beállítása Call center szoftver: hangfájl

Amire figyelnünk kell, hogy új hang generálása előtt távolítsuk el a helyéről az előző elemet! Ha nem tesszük, úgy a felülírás kis ceruzaikonját látjuk majd, ebben az esetben pedig a rendszer a felülírással egyben törli is az előző beállítást. Ha mi előbb eltávolítjuk, az később ugyanúgy elérhető lesz az általános hangmenüben.

Ha ez megvan, a teendő igazából ugyanaz, mint a másik esetben. Kiválasztjuk a szövegből létrehozott hang opcióját, beütjük amit szeretnénk és a megfelelő nyelvet alkalmazva egy mentéssel legeneráljuk a hangot. Ez egyből az általunk kiválasztott helyre kerül a híváslogikában, de ugyanúgy elérhető lesz a hangmenüben és használhatjuk majd bárhol máshol is.

És ez az egész ennyire egyszerű. Láthatjátok, hogy semmi bonyolult nincs rendszerünk működésében, így a TTS megoldással tényleg percek alatt hozhattok létre AI generált hangokat, amiket aztán fel tudtok használni call centeretek működéshez. Jól hangzik, érdekelnek a részletek? Több információért keressétek bátran kollégáinkat a +36-1-999-6000 telefonszámon!

 

Balázs

0

Szólj hozzá