vPBX essentials: hogyan válassz felhő alapú alközpontot

Míg évekkel ezelőtt boldog voltál, ha találtál felhő alapú alközpontot, addig manapság számtalan lehetőség közül választhatsz. Milyen funkciókkal kell rendelkeznie egy felhő alapú alközpontnak, hogy a telekommunikáció mellett támogassa egy cég üzleti, értékesítési, informatikai és jogi/adatvédelmi szempontjait is? Ezeket a lehetőségeket szedjük össze nektek szakértő kollégáink segítségével.

Gyula – az üzleti siker támogatása: integráció a CRM rendszerrel

Egyre több esetben merül fel igény arra, hogy ügyfeleink CRM rendszerét vagy egyéb vállalatirányítási megoldását kössük össze a náluk működő virtuális alközponttal. Érthető, hiszen manapság a különböző rendszerek együttműködési képessége az egyik legfontosabb tényező, amivel munkatársaink időkihasználása hatékonyabbá tehető.

Ha van egy rendszerünk, amiben ügyfeleinkről és a hozzájuk kapcsolódó tevékenységünkről tárolunk információt – nevezzük ezt CRM-nek – akkor evidens, hogy jó, ha ez kapcsolatban áll azzal a rendszerünkkel, melynek segítségével telefonhívásainkat lebonyolítjuk. Így a telekommunikációs rendszerben keletkező valamennyi fontos adat és információ költséges emberi beavatkozás és adatvesztés nélkül folyamatosan a kapcsolattartók rendelkezésére áll.

Mivel több éves gyakorlatunk van már ügyfélkezelő és alközponti rendszerek összekapcsolásában, így számos gyakran felmerülő üzleti igényre van kidolgozott, API megoldásunk. Van lehetőség hívás indításra a rendszerből, rögzített hívások letöltésére vagy átadásra, és nem okoz gondot a CRM rendszer értesítése sem egy bejövő hívásról, így az ügyintéző azonnal láthatja, ha olyan ügyféltől érkezik hívás, aki már szerepel a rendszerben. A szükséges adatok széles köre is átadható az ügyfélkezelő rendszernek, akár hívás végén, akár már a folyamat során.

Zsolt – hatékonyabb sales munka: várakozó sor

Manapság az ügyfelek gyors kiszolgálása, a rendelkezésre állás a sikeres üzleti működés egyre fontosabb kérdésévé válik. Ebben lehet segítségünkre a hívás funkcióba beépített várakozó sor.

Ha KKV-ként ügyfélszolgálatot üzemeltetsz, gyakori probléma lehet, hogy a feladatra kijelölt kollégák közül nem mindenki tud folyton a bejövő hívásokkal foglalkozni. Hiszen mondjuk ketten egyben a beszállítókkal való tárgyalásért is felelnek. Az ügyfél azonban hamar továbbállhat a versenytárshoz. A cél, hogy ne vesszen el a hívás, akkor se, ha az erőforrás kevés, és hol rendelkezésre áll, hol nem… és itt jön képbe az alközponti funkciók közül a várakozó sor.

A queue lényege, hogy a bejövő hívásokat sorban várakoztatja, ha az operátor épp foglalt, amire a hívás végződne. Ha felszabadul az operátor, akkor a queue azt a hívást kapcsolja be neki, amelyik előbb érkezett, a többieket addig tovább várakoztatja.

Akkor sincs gond, ha egy munkatárs ideiglenesen nem elérhető (de a melléke szabad). Ebben az esetben megadhatsz egy ún. „timeout” időt, amin belül, ha nem sikerült kapcsolni a hívót, akkor a következő mellékre ugrik, így nem marad hoppon az ügyfél, ugyanakkor nem kell másik hívócsoportot beállítanod erre az ideiglenes időszakra. A hí híváshoz kapcsolódó várakozó sor funkció a hívás érkezésének időpontja szerint sorrendez minden esetben, így ez az ügyfél a sorban is elöl marad.

Eheti két hasznos, az üzleti kínálatunkban elérhető alközponti funkciót mutattunk be nektek, melyek elősegítik a hatékonyabb munkavégzést és a felhasználói igények gördülékenyebb kiszolgálást.

 

0