Korlátok személyre szabva – átirányítási korlátozás

Új átirányítási korlátozás funkciónk segítségével minden mellékre külön beállíthatóvá vált, milyen hívásokat hova irányíthatnak át a kollégák, ezzel nyomonkövethetőbbé téve a munkájukat és megakadályozva a váratlan költségek felmerülését. Mindezt ráadásul rendszerünk kezelőfelülete és a fizikai mellékek teljes szinkronizálásával értük el.

Rengeteget írtunk már nektek arról, hogy VIPeX szolgáltatásunk átirányítási funkciói mennyi mindenben könnyíthetik meg egy cég működését és a kollégák életét. Annyiszor, hogy azt néhány bekezdésben összefoglalni lehetetlen is lenne, szerencsére a többiek az elmúlt hetekben megtették több posztban, bemutatva az egyszerűbb és a jóval komplexebb megoldásainkat is.

Bizonyos esetekben viszont az átirányítások korlátozása épp olyan hasznos lehet. Új funkciónk ebben segít, én pedig most azt szeretném elmesélni, ennek milyen hasznát láthatjátok a mindennapokban.

Még az év elején mutattuk be azt az új lehetőséget rendszerünkben, aminek segítségével hívószámra szűrhetővé váltak az átirányítások. Ezzel a megoldással lehetővé vált, hogy a kiemelt ügyfelek hívásai még könnyebben jussanak el a leginkább naprakész kollégához, de az is, hogy egy cégvezető csak azokat a hívásokat kapja meg személyesen, amik számára igazán fontosak.

Ezt a módszert fejlesztettük mostanra tovább az átirányítási korlátozással. Az új funkcióval minden mellékre beállítható lett, milyen számokra lehet átirányítani egy hívást, illetve az is, milyen számokról érkező hívást lehessen, vagy épp ne lehessen átirányítani. Azaz például megvalósítható, hogy a kollégák a beérkező hívásaikat a mobiljukra ne, csak egy másik (saját vagy máshoz tartozó) belső mellékre küldhessék tovább.

Szinte hallom a kérdést: „mire jó ez”? Nem az volt eddig a lényeg, hogy minden hívás teljes rugalmassággal irányítható szinte bárhová?

Valóban, sokszor viszont a megkötések ugyanúgy fontosak. Egy munkáltató joggal várja el, hogy a kollégák munkája nyomonkövethető legyen, ahogy az is érthető, ha a teljes mobilitással járó szabadságot nem szeretné mindenkinek biztosítani. Az átirányítási korlátozással mindez úgy érhető el, hogy minden tökéletesen személyre szabható az egyéni igények figyelembe vételével.

A megoldás emellett a céges költségeket is segíthet kordában tartani. Nyár van, most senkinek nem kell különösebben magyaráznom egy olyan elképzelt helyzetet, hogy a szabadságon lévő kolléga, a céges mellékére érkező sürgős hívásokat átirányította a mobiljára. De mi van, ha a Maldív-szigetekre, vagy akár csak az EU-n kívüli Montenegróba utazott? Ebben az esetben a hívás fogadása már komoly költséget jelentene a cégnek, az átirányítási korlátozással viszont ezek a helyzetek is elkerülhetők.

Az új funkció tehát önmagában számos hasznos megoldást kínál, amit ügyfeleink kifejezett igényei alapján fejlesztettünk ki. A legbüszkébbek viszont arra vagyunk, ahogyan ezt megvalósítottuk.

Ahhoz, hogy az átirányítási korlátozás működjön, elértük azt a régi célt, hogy a leggyakrabban használt (SNOM) készülék típusoknál a mellékeken (készülékeken) beállított módosítások azonnal megjelenjenek Szolgáltatás Portálunk kezelőfelületén is.

Vagyis egyszerűen fogalmazva: mostantól ha egy fizikai készüléken állítjuk be a nekünk szükséges változtatásokat, azokat rendszer ugyanúgy érzékeli. És fordítva is, a rendszerben beállított korlátozásokat a készülékek is átveszik, így azokat egy fizikai melléken sem lehet felülírni. Ezzel minden felhasználó munkája egyszerűbbé, a teljes rendszer működése pedig jóval hatékonyabbá válik.

Láthatjátok, hogy egyes esetekben a korlátozás nem hogy rossz, de nagyon is hasznos opció lehet. Új megoldásunk segítségével az átirányításokat teljesen személyre szabva lehet korlátozni, megtalálva a mindenki számára legjobb opciót.

Ha érdekel Titeket ez a lehetőség, vagy kérdésetek van szolgáltatásunkkal kapcsolatban, keressétek nyugodtan kollégáinkat a +36-1-999-6000 számon!

 

Gyula

0

Szólj hozzá