Nemzetközi hívószámok virtuális IP telefonközpontban

Az üzlet ma már átnyúlik a határokon. Ezért egyre nagyobb a jelentősége annak, hogy külföldi ügyfeleink az általuk megszokott „helyi” telefonszámon, helyi tarifával érjenek el minket. Fontos az is, hogy külföldi irodánkban dolgozó kollégáinkkal olcsón – lehetőleg ingyenesen – beszélgethessünk. Ezt segítik a nemzetközi hívószámok. Ezek működését és előnyeit foglaljuk össze heti blogbejegyzésünkben.

Startupként is lehet irodánk az USA-ban, Magyarországról is ellátható egy nagy nemzetközi márka asszisztencia szolgáltatása, magyar jogi irodaként is dolgozhatunk EU-s adatvédelmi ügyekben.

Képzeld el, hogy…

….londoni fogászati rendelőd telefonszáma egy magyar mobilszám. Ugye nem túl elegáns? A bejelentkező fogfájósoknak fel kell tárcsázni egy „idegen” telefonszámot, ráadásul „ki tudja milyen” költségek mellett. Na, erre jó egy nemzetközi hívószám. A fogfájós helyi tarifával hívja az asszisztenst és máris nagyobb a bizalma.

……moszkvai irodából szervezel nemzetközi szállítmányozást magyar kamionokkal. A hatékonyság növelésére helyi marketing tevékenységet is folytatsz, három kollégád is dolgozik odakint. Egészen biztosan minden megrendelőd szívesebben hív helyi telefonszámon, de ha ezt helyi szolgáltatóval „kötteted be”, akkor a kinti kollégákkal költséges lehet a kapcsolattartásod. Erre jó egy nemzetközi hívószám a VIPeX-be (virtuális IP alközpontba) kapcsolva. Az orosz ügyfél helyi tarifával hívja az irodát, Te pedig Magyarországról mellék-mellék hívással ingyenesen beszélgetsz a kintiekkel.

…..egy nagy nemzetközi autómárka kiszervezett asszisztencia szolgáltatását nyújtod Magyarországról. Elvárás, hogy a külföldi autósok saját országukból, vagy akár több országból ingyenesen hívható asszisztencia számon érjék el az ügyfélközpontot. Erre jó a nemzetközi zöld szám, melynek egyes típusait az adott országból, más – univerzális – típusait több országból is ingyenesen hívhatják a bajba jutottak.

Mire használható a nemzetközi hívószám, milyen fajtái vannak?

Mint a fenti példák is mutatják, a külföldi hívószám ideális mindazoknak, akik rendszeresen tartanak kapcsolatot egy-két célországgal. Ideális külföldi kirendeltségeknek, helyi irodáknak is, vagy olyan határokon átívelő szolgáltatásokhoz – pl. asszisztencia – amit több országból is igénybe vesznek.

Előnye, hogy a külföldi hívószámon az ügyfelek, partnerek helyi tarifával, vagy – nemzetközi zöld szám esetében – ingyenesen hívhatják a céget, megkönnyíti az elérést, növeli az ügyfelek lojalitását. Egy virtuális IP alközpont (VIPeX) részeként pedig a Föld nevű bolygó bármely két pontja között éppolyan ingyenes lehet a kollégák egymást közti kommunikációja, mintha a szomszéd szobában ülnének.

Ha ingyenessé akarjuk tenni ügyfeleink részére a hívásokat, a helyiek számára ingyenesen hívható zöld számot kell használni, ami sok országba igényelhető. Ha az is fontos, hogy ezeket a zöld számokat több országból lehessen ingyenesen hívni, akkor univerzális zöld számot kell igényelni.

Milyen országokra, milyen feltételekkel igényelhető nemzetközi hívószám?

EU-n belül: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia.

EU-n kívül: Amerikai Egyesült Államok, Argentína, Ausztrália, Bahrein, Brazília, Chile, Dél-afrikai Köztársaság, Dél-Korea, Dominikai Köztársaság, Grúzia, Hong Kong, Izrael, Japán, Kanada, Kína, Kolumbia, Mexikó, Oroszország, Panama, Peru, Puerto Rico, Salvador, Svájc, Szingapúr, Törökország, Új-Zéland.

Az igénylés éppolyan egyszerű – az Opennetworks-ön keresztül – mint ha magyar telefonszámot igényelnél, de fontos tudni, hogy általában telephely igazolása és/vagy helyi közüzemi számla bemutatása is szükséges a jogosultság igazolásához. A nemzetközi szám aztán beállítható egy magyar VIPeX-be, sőt, ha pl. a külföldi kollégák szabadságon vannak, vagy ritkán tartózkodnak a kinti irodában, akkor át is irányítható pl. a magyar ügyfélszolgálati vezérszámra.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet a külföldi üzleti működés hatékonyságának növelésével kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal nemzetközi hívószám igénylésével.

Jani

 

0