Személyre szabott ügyfélkommunikáció telekommunikációs támogatása

Valószínűleg sokan bosszankodtok azon, hogy naponta akár több tíz-száz e-mail is érkezik levelesládátokba kéretlen reklám-üzenetekkel és ezen a GDPR sem változtatott sajnos sokat. Ugyanakkor – vállalkozóként – valószínűleg Ti is arra törekedtek, hogy ügyfeleiteket, partnereiteket személyre szabott üzenetekkel érjétek el, úgy, hogy ezeket el is olvassák. Ebben segíthetnek például a tömeges sms-kampányok, de a telekommunikációs rendszerből küldhető és ott fogadható sms-ek az ügyfélkapcsolat-tartás más területein is segítségetekre lehetnek.

Tömeges sms kampány

Míg a marketing célú e-mail üzenetek elolvasási aránya csupán néhány százalék és a hírlevélre feliratkozott ügyfelek hírlevél olvasási aránya sem lépi jelentősen túl a 10-15 %-ot, addig a reklám célú sms-ek megnyitási aránya meghaladja a 90 %-ot. Egy rövid, szöveges üzenetet sokkal többen elolvasnak, így akciókról, speciális engedményekről, vagy személyre szabott törzsvásárlói/partneri lehetőségekről mind a B2B mind a B2C területeken célszerű sms-ben értesíteni az ügyfeleket és a partnereket.

Tömeges SMS szolgáltatásunkkal személyre szabott üzenetek, akciós ajánlatok sokasága küldhető el, akár több száz vagy több ezer címzettnek egyszerre.

Az sms kampány minden vállalkozás számára elérhető szolgáltatásunk, függetlenül attól, hogy más szolgáltatásra előfizetőnk-e. A megrendelő átadja részünkre azon telefonszámok adatbázisát, ahova üzenetét el szeretné juttatni, valamint a kiküldendő üzenetet. Az adatbázisban belföldi mobil telefonszámok szerepelhetnek, az üzenet összeállításánál pedig figyelembe kell venni, hogy 160 karaktert meghaladó üzenet csak – össze fűzött – több sms-ben kiküldhető és egyes – pl. ékezetes – karakterek több karakternek számítanak.

Amennyiben érdekel a lehetőség, fordulj bizalommal értékesítő kollégáinkhoz. Terheltség függvényében lehetőség van akár több párhuzamos kampány futtatására is, valamint a megrendeléstől számított akár 24 órán belül is vállani tudjuk a teljesítést.

SMS küldés VIPeX rendszerből

VIPeX előfizetőink részére – egyedi szolgáltatásként – igény esetén biztosítani tudjuk, hogy a VIPeX felületről küldjenek rövid, szöveges üzenetet (sms-t) tetszőleges szövegezéssel (a fenti korlátok betartása mellett) alapeseten tetszőleges belföldi mobil telefonszámokra. Ez az opció egyszeri beállítási díj, illetve havidíj fizetése mellett elérhető szolgáltatás, melyhez a küldött sms-ek száma alapján kalkulált forgalmi díjat számítunk még fel. Az sms egyenleg kredit – pre-paid – rendszerben feltölthető. A küldött sms-ek a VIPeX felületen elérhetők.

Abban az esetben, ha az ügyfél sms-eket is kíván fogadni a rendszerben történő megjelenítéssel, vagy van olyan előfizetése, mely lehetővé teszi a külföldi mobil előfizetők számára történő sms-küldést is, úgy lehetőséget biztosítunk arra, hogy SIM-tárhely bérélési szolgáltatásunkon keresztül integrálja rendszerünkbe más szolgáltató SIM-kártyáját. Ez esetben az sms küldés és a küldött üzenetek megtekintése mellett a fogadott sms-ek is megtekinthetők a VIPeX felületről és a forgalmi díjak azzal a szolgáltatóval kerülnek elszámolásra, akinél ügyfelünk a SIM-kártyát előfizeti.

Rendszerek összekapcsolása, akár tömeges sms-ek küldése/fogadása esetén

Manapság a különböző rendszerek együttműködési képessége egyike a legfontosabb tényezőknek, mellyel munkatársaid munkája, időkihasználása hatékonyabbá tehető. Ha van egy rendszered, amiben ügyfeleidről és a hozzájuk kapcsolódó tevékenységünkről tárolsz minden fontos információt – nevezzük ezt CRM rendszernek – akkor evidens, hogy jó, ha az sms-küldés is innen történik. Szerencsére – mivel a VIPeX rendszer és sms-küldő alkalmazásunk is API kapcsolaton keresztül kommunikál, így nincs akadálya annak, hogy – az API leírás birtokában – igény esetén bármely rendszeredet összeköthesd velünk és azt a rendszert használd az sms-ek küldésére és fogadására.

A korábbiakban leírt karakter korlátok és a lehetséges kommunikációs irányok – Opennet előfizetésen keresztül, vagy SIM kártya elhelyezéssel – itt is változatlanok.

Számos lehetőség van abban, hogy egy cég valamilyen számítógépes alkalmazását API-nk segítségével sms-képessé tegye, csak néhány példa:

  • Webáruház: vevő értesítése megrendelés állapotáról, várható kiszállításról, kedvenc terméke akciójáról.
  • Számlázási rendszer: ügyfél értesítése számlatartozásról, befizetésről.
  • CRM: ügyfélszolgálati üzenetek, promóciós üzenetek, találkozó kiegészítő információk.
  • ERP (vállalatirányítási rendszerek): folyamatok nyomon követését biztosító üzenetek, riasztások (pl. lecsökkent raktárkészlet).
  • Felügyeleti rendszerek: értesítés üzemkiesésről vagy egyéb biztonsági riasztások.

Amennyiben érdekel a lehetőség, fordulj bizalommal értékesítő kollégáinkhoz.

Balázs

 

0