A legjobb felhő alapú szolgáltatások 2019-ben II.

A digitális átállás sikere nagyban múlhat a megfelelő alaprendszer kiválasztásán, különösen, ha egy céget költöztetünk a felhőbe. Ebben a döntésben próbálunk segíteni következő posztjainkban a Techradar elemzése alapján.

A felhő alapú megoldások az utóbbi évtizedben forradalmasították az informatikai és szoftveres rendszereket, rendkívül egyszerű és szinte azonnal elérhető megoldásokat kínálva egyéni felhasználóknak és vállalatoknak egyaránt. A jelenlegi kínálatból öt szolgáltatás kiemelkedik, múlt heti posztunkban ezekből kettőt már bemutattam nektek. Most lássuk a további három opciót:

Google Cloud:

A Google Cloud a Google felhőalapú szolgáltató rendszere. A platform lehetővé teszi a felhasználók számára üzleti megoldások megvalósítását, a Google által biztosított moduláris webszolgáltatásokkal.

A többrétegű biztonsági infrastruktúrájának hála a felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy bármi, amit létrehoznak, megfelelően védett lesz.  Emellett a Google Cloud számos eszközzel segíti  a  zökkenőmentes működést és az SLA fenntartását. Ezek közé tartozik a Compute Engine, az App Engine, vagy a Cloud Storage.

A szolgáltatás egy ingyenes, 12 hónapos próbaverzióval rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók költségek nélkül megismerjék a programot. Hátránya viszont, hogy online kommentek szerint a telepítése nehézkes lehet a kezdők számára.

IBM Cloud:

Az IBM Cloud az IBM technológiai óriás felhőalapú számítástechnikai szolgáltatása, ami egyaránt kínál platform, szoftveres és infrastrukturális megoldásokat. Széles körű szolgáltatásokat nyújt, melyek nem mindegyik felhőalapú: nyilvános, magán- és felügyeleti hálózataival lefedi mind a virtuális, mind a hardveres kiszolgálókat.

Mivel a hardvert és a virtuális kiszolgálókat egyesíti egy igényekr szabható felhő-platformon, teljes infrastruktúra-ellenőrzést kaphat a felhasználó. Az IBM hardver-kiszolgálóira „csupasz vasként” hivatkozik. Ezek az ügyfelek számára teljes hozzáférést biztosítanak a valamennyi szerverükhöz, amivel jelentősen javítják a teljesítményt.

Az IBM Cloudot egyetlen rendszer integrálja és kezeli, amelyet web portálon, API-n, (Application Programming Interface) vagy egy mobilalkalmazásokon keresztül elérhető.

IBM Cloud fizetési rendszere teljes testeszabhatóságot kínál, a felhasználóknak semmilyen szolgáltatásért nem kell fizetniük, amiért nem szeretnének. Ezen felül a program tartalmaz egy úgynevezett „Lite” verziót, ami ingyenes és határidő sincs hozzá, viszont csak 256MB tárhellyel rendelkezik. Szintén probléma, hogy a szolgáltatás egyes beszámolók alapján néha nem a leggyorsabban töltődik be.

Oracle Cloud:

Az Oracle Cloud egy újabb számítástechnikai óriás felhőszolgáltatása, és ennek megfelelően egy hatalmas és funkciókkal teli platform. A közelmúltbeli Forrester-jelentés rámutatott, hogy az Oracle szolgáltatásai különösen jól teljesíenek az IoT, OLTP valamint az AI-től és a gépi tanulástól függő alkalmazások esetében.

A felhő-szolgáltatás magában foglalja az adatkezelést, az adatbázisokat és az alkalmazásokat, míg az Oracle Data Cloud elsősorban a Big Data elemzésére irányítja az erőforrásokat. Az Oracle emellett számos SaaS platformot is kínál, mint például a HCM vagy az SCM.

A probléma, hogy bár az Oracle felhőszolgáltatásaiban hatalmas lehetőségek rejlenek, valójában úgy vannak kialakítva, hogy a kisvállalkozások vagy magánszemélyek helyett a nagy vállalati igények kielégítésére szolgáljanak. A rendszer emellett minden riválisánál rövidebb, csupán harminc napos próbaidőszakot kínál.

Ezek a szolgáltatások hasznosak lehetnek a céged számára, de persze nem csak jó alaprendszert kell jól választanod, hanem lényegesek más területek is. Ha például a telekommunikációdat szeretnéd a felhőbe helyezni, akkor itt keress optimális megoldást nálunk.

Imo

0